Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2009

Συνελεύσεις - εκδηλώσεις κ.λπ., Δευτ. 19-1

Ανοιχτή λαϊκή συνέλευση στον Αγ. Δημήτριο

ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Ανεπιθύμητοι οι ρατσιστές στη γειτονιά μας - Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες

Για δεύτερη φορά τη Δευτέρα 19/1 ρατσιστικοί-ακροδεξιοί κύκλοι που εμφανίζονται ως «κάτοικοι» καλούν σε συγκέντρωση ενάντια στους πρόσφυγες που ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα.
Δεν είναι κίνημα πολιτών. Είναι ακροδεξιοί που επενδύουν πολιτικά στο ρατσισμό και εκμεταλλεύονται τη δυσαρέσκεια για την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, τη φτώχια και την ανεργία.
Δεν είναι ανεξάρτητοι και «ακομμάτιστοι». Εξαρχής είχαν τη στήριξη του ΛΑΟΣ και άλλων ακροδεξιών οργανώσεων. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι στην προηγούμενη συγκέντρωση της 24/11 υποδέχθηκαν τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής με χειροκροτήματα και διαδήλωσαν μαζί τους.
Δεν ενδιαφέρονται για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής στην περιοχή. Η μόνη τους αρχή είναι το σύνθημα «έξω οι ξένοι», η μόνη τους πρόταση είναι η εκδίωξη των προσφύγων, τα αστυνομικά και ρατσιστικά πογκρόμ ενάντια στους πρόσφυγες.
Είναι γι’ αυτό επικίνδυνοι. Οι εν λόγω «κάτοικοι» όχι μόνο αδιαφορούν για το δράμα των προσφύγων αλλά και προσκαλούν τους φασίστες στη γειτονιά δίνοντάς τους το ρόλο του «προστάτη».
Έχουμε διδαχτεί από την ιστορία ότι η κρίση πάντοτε έτρεφε το ρατσισμό, καθώς και ότι ο φασισμός συχνά βρήκε κοινοβουλευτική κάλυψη και προστασία.

• Στη περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα αναδεικνύεται ένα πρωτίστως ανθρωπιστικό πρόβλημα που αφορά εκατοντάδες άνδρες γυναίκες και παιδιά, που προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές του πλανήτη και ζουν άστεγοι και σε συνθήκες εξαθλίωσης
• Οι πρόσφυγες δεν προκαλούν, αλλά πρώτοι απ’ όλους υφίστανται τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στην περιοχή μας που οφείλονται στην κυβερνητική αδιαφορία και εγκατάλειψη.
• Το ελληνικό κράτος οφείλει να τους αναγνωρίσει ως πρόσφυγες, να τους παρέχει πολιτικό άσυλο και να μεριμνήσει για την αξιοπρεπή τους στέγαση και περίθαλψη.
• Δεν μπορεί να υπάρξει βελτίωση της ποιότητας ζωής στην περιοχή χωρίς λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες.
• Η κοινωνία πρέπει να δείξει την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη της στους πρόσφυγες, να απομονώσει τις φωνές του μίσους και του ρατσισμού.

Γι’ αυτό όλοι και όλες ανυποχώρητα πρέπει αντισταθούμε σε κάθε προσπάθεια να μετατραπούν οι πολιτικοί και οικονομικοί πρόσφυγες σε εξιλαστήρια θύματα και με όπλο μας την αλληλεγγύη να αγωνιστούμε μαζί τους για μια καλύτερη ζωή για όλους μας.
Καλούμε όλους τους φορείς να καταδικάσουν την ρατσιστική κινητοποίηση.
Κανείς στη συγκέντρωση του μίσους τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου.

Αντιρατσιστικές και Μεταναστευτικές Οργανώσεις - Κάτοικοι του 6ου Διαμερίσματος

Βίντεο από την πορεία στη Λάρισα, 17-1