Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2009

Συνελεύσεις - εκδηλώσεις, Τετάρτη 14 Ιαν.

Ανοιχτή συνέλευση εξεγερμένων για την αλληλεγγύη στους διωκόμενους της εξέγερσης

ΑΘΗΝΑ, ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009, 19:00

Επόμενη συνέλευση της «ανοιχτής συνέλευσης εξεγερμένων για την αλληλεγγύη στους διωκόμενους της εξέγερσης», σήμερα Τετάρτη 14/01, στις 07:00μ.μ., στο Πολυτεχνείο, με θέματα:

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ, Σάββατο 17 Γενάρη 15:00, στη Λάρισα,
για την αλληλεγγύη στους διωκόμενους και προφυλακισμένους της εξέγερσης,
που στη συγκεκριμένη πόλη διώκονται με τον τρομονόμο.

ΠΟΡΕΙΑ, Σάββατο 24 Γενάρη 12:00, Πλ. Μοναστηρακίου (σταθμός ΗΣΑΠ),
για την αλληλεγγύη στους διωκόμενους της εξέγερσης, την άμεση απελευθέρωση των προφυλακισμένων και την απόσυρση όλων των κατηγοριών.

Το Σάββατο 24 Γενάρη προτείνεται ως ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ με παρεμβάσεις, συγκεντρώσεις και πορείες σε όλες τις πόλεις. Το κάλεσμα έχει ήδη απευθυνθεί σε συντρόφους των ακόλουθων πόλεων για να συζητηθεί στις συνελεύσεις τους: Χανιά, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Σπάρτη, Πάτρα, Αγρίνιο, Γιάννενα, Κοζάνη-Πτολεμαΐδα, Θεσσαλονίκη, Βόλος, Μυτιλήνη, Κέρκυρα, Νάξος. Ας προωθηθεί όσο πλατύτερα γίνεται.

Ανοιχτή συνέλευση εξεγερμένων για την αλληλεγγύη στους διωκόμενους της εξέγερσης

Πρόγραμμα Κατάληψης ΕΣΗΕΑ, Τετάρτη 14-1

10.00 Συγκέντρωση στην κατειλημμένη ΕΣΗΕΑ και αναχώρηση ομάδας δράσης για διαμαρτυρία και μοίρασμα κειμένου στην εκδοτική επιχείρηση "Περιοδικός Τύπος" (Συγγρού 223 - στάση Κυανούς Σταυρός)

21.00 Ανοιχτή Γενική Συνέλευση Κατάληψης ΕΣΗΕΑ με θέμα την αντιπληροφόρηση και την οργάνωση της αντι-κάλυψης της πανεκπαιδευτικής πορείας της Πέμπτης.
Επίσης, θα συζητηθεί -σε συνέχεια της συζήτησης της Δευτέρας 12/1 "Εικόνα και Ηχος: Πέρα από το θέαμα", η δυνατότητα δημιουργίας και διαχείρισης οπτικοακουστικού υλικού ως ένα ακόμη εργαλείο στο οπλοστάσιό μας.

Αναγνωρίζοντας τις αντιφάσεις που αναδύονται, λόγω του καταιγισμού οπτικής πληροφορίας και της επιβολής μιας κυρίαρχης θεαματικής γλώσσας από τα καθεστωτικά μέσα, προτείνονται προς συζήτηση οι εξής άξονες:
• Δημιουργία και διαχείριση αρχείου οπτικοακουστικού υλικού προσβάσιμο σε όλους για κινηματική χρήση (COPYLEFT, CREATIVE COMMONS)
• Οργάνωση μαθημάτων αυτομόρφωσης, με σκοπό τη διάχυση γνώσεων και εμπειριών.
• Παρουσίαση υλικού (φωτογραφιών, video κλπ.), με σκοπό την κατάδειξη της κυρίαρχης ιδεολογίας και την αναζήτηση νέου κώδικα "γραφής".
• Δημιουργία WEB TV και RADIO, με σκοπό τη διάδοση του υλικού, αφού προηγηθεί της δημοσίευσής του ανοιχτή προβολή και συζήτηση στο κινηματοθέατρο Ιριδα.
• Παράμετροι καταγραφής οποιασδήποτε συλλογικής δράσης/εκδήλωσης για την προάσπιση του χαρακτήρα της.
Δεν προσπαθούμε να αντικαταστήσουμε τη συλλογική μνήμη, ούτε να καλύψουμε αποστασιοποιημένοι τα γεγονότα, αλλά να επικοινωνήσουμε τα συλλογικά μας βιώματα και όχι να καταναλώσουμε άλλη μια πληροφορία.
Κάποιες προτάσεις για μια ανοιχτή συζήτηση....