Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2008

Διαδήλωση έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ
http://www.stop-the-war.gr/index.php?page=shownews&id=22

Ανοιχτή λαϊκή συνέλευση, Αγ. Δημήτριος
http://katadimadim.blogspot.com/

Εκδήλωση-συζήτηση για την εισβολή στη Γάζα, Ν. Φιλαδέλφεια
http://katalipsinf.blogspot.com/2008/12/blog-post_29.html

Δολοφονική επίθεση στη συνδικαλίστρια Κ. Κούνεβα

Το βράδυ της Δευτέρας 22 Δεκεμβρίου, η γραμματέας του Παναττικού Σωματείου Καθαριστριών και Οικιακών Εργαζομένων Κωνσταντίνα Κούνεβα, έπεσε θύμα μαφιόζικης επίθεσης με βιτριόλι(!) έξω από το σπίτι της στα Α. Πετράλωνα. Η Κωνσταντίνα είχε απειληθεί πολλές φορές στο παρελθόν όπως και οι συναδέλφισσές της συνδικαλίστριες, λόγω της δράσης τους ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τον εργασιακό μεσαίωνα που έχουν επιβάλει οι εργολάβοι με την κάλυψη ακόμα και δημόσιων οργανισμών όπως ο ΗΣΑΠ και η ΕΛΒΟ, οι οποίες συνεργάζονταν με τον εργοδότη της Κωνσταντίνας.
Η Κωνσταντίνα νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό», σε κακή κατάσταση, με σοβαρές και μόνιμες, απ’ ό,τι φαίνεται, βλάβες στην υγεία της. Το γεγονός ότι ήταν μετανάστρια από τη Βουλγαρία και γυναίκα, κάνει την περίπτωση ακόμα πιο χαρακτηριστική του κλίματος τρομοκρατίας προς κάθε κατηγορία εργαζομένων που θεωρείται πιο αδύναμη και ευάλωτη.
Η ΓΣΕΕ και το ΕΚΑ αν και δήλωσαν την συμπαράσταση τους, φέρουν ευθύνες καθώς η όλη υπόθεση τους ήταν γνωστή εδώ και χρόνια. Τα ΜΜΕ πέρασαν το θέμα στα «ψιλά» παρ’ ότι είναι φανερό ότι αποτελεί τομή στην εργοδοτική τρομοκρατία. Δείτε κάποια ενδιαφέροντα δημοσιεύματα.
Παλιότερα άρθρα για την Κωνσταντίνα και τον αγώνα των καθαριστριών [Ελευθεροτυπία] – [Κόκκινο]

Ανακοινώσεις οργανώσεων και συνδικαλιστικών φορέων
Ενημέρωση από το νοσοκομείο 26/12/2008
Κείμενο σωματείων για την Κούνεβα (συλλέγονται υπογραφές)
Ένας εκπαιδευτικός γράφει για το θέμα
Τα Βουλγάρικα ΜΜΕ
Κατάληψη των κεντρικών γραφείων του ΗΣΑΠ 27 και 28 Δεκ. από τη συνέλευση αλληλεγγύης στην Κωνσταντίνα Κούνεβα. To blog της κατάληψης.

Υπάρχει ανάγκη για οικονομική στήριξη της Κωνσταντίνας. Ο αριθμός λογαριασμού είναι: 5012-019021-277 Τράπεζα Πειραιώς DECHEVA ELENA KUNEVA KOSTADINKA NIKOLOVA - Περισσότερα εδώ